Starfilter gör stjärnor

Jag gillar som många andra att fotografera, och speciellt att få till en snygg effekt på mina foton. Men då jag är student känner jag att jag inte har råd att lägga ner pengar på dyra objektiv, så istället har jag fastnat för filter till kameran.
Mycket billigare och riktigt kul!

Min nyaste upptäckt är starfiltret. Beställde ett starfilter x8 från kamda.se, och resultatet var över förväntan!
Filtret fungerar som så att när man fotar en ljuspunkt (t ex ett värmeljus, solnedgång, ett blänkande smycke osv) bildas en stjärna av ljuspunkten. Starfilter finns i versionerna x4, x6 och x8, och siffran efter står alltså för hur många strålar stjärnan har.

Jag blev så himla nöjd med detta filter, så näst på tur ska jag införskaffa mig ett starfilter x4. Nu längtar jag verkligen till julen, för jag kan bara tänka mig hur perfekta bilder jag kommer få till då! Förra året försökte jag få till fina foton med stjärneffekter, men då var jag tvungen att ha jättelång slutartid på min kamera, och det var jobbigt ifall jag inte hade tillgång till stativ.

Stjärnfilter

Stärnfilter

Så jag rekommenderar verkligen detta stjärnfilter till alla som funderar på vilket de ska köpa, det var värt varenda krona!

Av: Jasmine Hellman

One comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *