Soft Focus Filter på loppmarknad

Jag har köpt ett soft focus filter som jag tycker jag har varit spännande och roligt att leka med. Just detta filter gör så att du får mjuka och inte så skarpa bilder.

Jag prövade detta filter på lite olika saker. De funkar bra för porträtt och om man vill få en naturbild lite mer sagolik. Har ej testat filtret ännu utomhus men det kommer jag att göra i sommar.

Sedan funkar det även bra på till exempel gamla möbler på loppmarknader. Jag tog därför ett kort på ett gammalt urverk, både med och utan filtret. Ser ni vilken skillnad det gör!

Utan filter

Med filter

Sedan beror det på hur ni ställer in kameran och det kan ju hänga på vilken kameramodell just du har. Men det finns ju inga gränser att inte leka med inställningar, så det bästa är att leka sig fram. Kom ihåg att ta med ett litet block och skriv ner vilka inställningar du gjorde, om detta ej går att spara digitalt.

Av Johnny Lundgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *