Kom närmre ditt motiv med ett close-up-filter

När jag fotograferar mina makrobilder så använder jag mig utav Close-Up filter. Jag köpte mina Close-Up filter från kamda.se efter som att jag tyckte om deras utbud.

Ett Close-Up filter kan man säga är ett budgetalternativ för ett makroobjektiv. Close-Up filter gör att du kan gå extremt nära ditt objekt och få fantastiska bilder, fungerar ungefär som ett förstoringsglas. Filtrena finns i olika styrkor så som +2, +3, +4 och +10 där Close-Up+10 ”förstorar” objektet mest.

Dessa filter går att använda på vilket objektiv som helst, de finns alltså i de flesta filterstorlekar. Med filtret monterat på objektivet kan du inte ta bilder på objekt som är placerade långt bort, då behöver filtret gängas ut.


Denna bild är tagen med ett Close-Up+10 vilket gör att jag kan gå extremt nära nyckelpigan

En stor fördel med detta filter är att det inte alls är jobbigt att ta med ut på en fototur då det är så litet i jämförelse med ett objektiv och är det inte speciellt dyrt. Du kan även skruva på flera Close-Up filter på varandra, då kommer du ännu närmare. Jag rekommenderar alla som är sugen på ett makroobjektiv, men inte har råd att köpa ett. Köp då dig några Close-Up filter, du kommer bli förvånad över resultatet.


Detta är med Close-Up +10


Detta är utan Close-up filter

Amanda Sjökvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *