Kamilla’s närbilds filter

Närbildslinser fungerar ungefär som ett förstorningsglas.
Man fäster det på linsen och på så sätt får man kortare närgräns (man kommer närmare motivet) och kortare skärpedjup (bakgrunden blir suddigare och framhäver motivet ännu mer).
På mitt close-up filter har Jag +2 och och det har dioptrid 2.

Jag funderar på att köpa fler närbildslinser för genom att kombinera flera linser kommer man ännu närmare motivet.
När Jag fick min systemkamera ville jag fota makro bilder men ett makroobjektiv hade jag inte lust att lägga ner flera tusenlappar på eftersom Jag inte var helt säker på att det var ”min grej”.
Då visste jag inte att det fanns filter som ger liknande effekt men en dag hittade jag lite information om såna filter och blev sugen på att testa..
Jag hade tur och vann ett close-up filter och det har använts väldigt flitigt.

Nu efter några månader har jag insett att jag inte är så intresserad av att fota makro (även fast jag aldrig testat ett makroobjektiv) så Jag antar att det var tur att jag inte köpte ett makroobjektiv. Men som jag sa funderar jag på att köpa fler närbildslinser som jag kan använda till de få gånger som jag vill fota makro, eftersom jag tycker att de fungerar riktigt bra.
Så.. Om du inte har lust att slänga bort flera tusenlappar på ett makroobjektiv tycker jag att du ska köpa närbildslinser.


För mig fungerar de bra och Jag har även hört att många rekommenderar det. Du kan ju alltid testa, sen om du vill ha ännu bättre är det ju bara att köpa ett makroobjektiv.

Av: Kamilla.

Alla artiklar av Kamilla N.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *