Fina macrobilder utan dyrt macro-objektiv

Vill du fota fina macrobilder, men inte har råd med ett dyrt macroobjektiv eller vill inte betala så mycket pengar för det? Då kan du köpa closeup-filter från Kamda.

Du kan  välja mellan closeup+1, +2, +3, +4 eller +10.  Det är olika styrkor på filtrena. Ju högre tal det är ju mer effekt ger det. Du kan köpa flera closeupfilter och skruva de på varandra så de får en starkare effekt. När du har skruvat på filtret på din kamera så kan du börja fota direkt. Jag har själv ett closeup +10 filter från Kamda och är supernöjd. Jag har fått mycket beröm över mina närbilder med mitt closeupfilter, och flera kompisar har lånat det. Så jag kan verkligen rekomendera det. Det kostar mellan 69-199 kronor beroende vilken storlek och styrka som du vill ha. Men om du köper ett macro objektiv kostar det  flera tusen kronor så man tjänar väldigt mycket på det.

Closeup filtrerna är som förstorningsglas och gör att du kan gå närmare de objekt du vill fota och får en kortare närgräns på objektivet och kameran. Med closeup filtrerna kan du ta snygga proffsbilder på tex. småkryp, detaljer och blommor. Här under ser du en bild med closeup+10 filtret och en utan för att visa skillnaden.


Med filter


Utan filterAv Claudia Damgaard

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *