Ett polarisationsfilter

Nu har jag även testat ett Cirkulärt polarisationsfilter från kamda.se. Det har absolut blivit ett favoritfilter direkt!

Med ett polarisationsfilter tar du bort speglingar i bläkande föremål som t.ex fönster, skärmar och vattenytor, dessutom får man en bättre färgåtergivning och kontrast, bra för att få fram den där vykortsblåa himlen.

Filtret skruvar man enkelt fast på linsen, det är två glas där det ena kan vridas för att få fram den effekt man vill ha, alltså hur mycket ”blänk” du vill ha eller ta bort.
Något som man ska komma ihåg när man använder ett polarisationsfilter som är ganska viktigt är att man förlorar två stegs exponering, och med det menas att med filtret blir bilden lite underexponerad (mörkare) än vad den skulle ha blivit utan filtret.

Fotograferar du mycket landskaps tycker jag att du absolut ska skaffa dig ett polarisationsfilter.

Om detta filter har jag inte hört någon kritik eller något som varit dåligt. Själv har jag heller inget dåligt att säga om filtret, det gör det som det ska och skärpan är som den ska.

Av: Caroline Dahlén

Flera artiklar av Caroline.

2 comments

  1. Hej vilket av filtrena köpte du? Jag tittar på dem med diameter 58 mm och det finns flera olika CPOL 246 kr, CPL 169 kr samt SLIM 219 kr vad ska man välja?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *