Ellen’s Starfilter bilder

Jag har införskaffat mig ett 8x stjärnfilter från kamda.se av märket Haida som har god kvalité.
Stjärnfilter ger effekter som förstärker och utmärker lampor och andra starka intensiva ljus.
Starfilter gör dessa lampor och andra ting till stjärnor, beroende på vilket nummer man har på linsen alltså 8x eller 6x så får man olika många ”hörn” på stjärnorna. Om jag ska förklara tydligare kan jag säga att från lampan som man (till exempel) fotar så blir det små/stora spjut ut från lampan, i mitt fall blir det alltid åtta stycken spjut då jag har 8x starfilter. Det blir riktigt fina effekter, stjärnorna kan bli i alla möjliga stjärnor eftersom att lampor i (till exempel) en stad har olika nyanser av gult eller andra färger.
Vid solnedgångar kan det bli fantastiskt, en vy över en stad kan det blir riktigt härliga effektfulla ”färg” stjärnor.
Jag rekommenderar detta filtret starkt till fotografer (samt amatörer som jag själv) som vill ha effektfulla bilder och utmärka lampors synlighet och effektfullhet på en vy över en stad eller hamn (som exempel).
Stjärnfilter funkar på både natten och dagen. Men jag föredrar att fota med det då det är mörkt ute, stjärnorna blir mycket synligare och effektfullare.

Här är olika exempel på bilder som jag fotat med stjärnfilter och motljusskydd.Av: Ellen.
Alla artiklar av Ellen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *