CPL-filter tar bort reflektioner

Med ett CPL-filter (Cirkulärt Polarisations-Filter) kan man enkelt, genom att bara vrida lite på yttre delen av filtret, få bort reflektioner i fönster, vatten, datorer och annat som kan få för sig att spegla sig. Detta är ett väldigt bra filter och hos kamda.se kostar det endast 169kr för storleken 58mm som är en av de vanligaste storlekarna.

Jag personligen tycker det är ett väldigt smart filter då det inte bara tar bort reflektioner utan man kan även få bilderna ex. mörkareär det väldigt ljust ute kan det vara till pass.
Man kan verkligen lyfta fram himmelens riktiga färger istället för att få den sådär vit den kan bli, eller man kanske vill fotografera någon möbel – ex. vitrinskåp om man ska sälja det, då kan de ju vara skönt att slippa se en spegelbild av sig själv i glaset – med CPL filtret kan du lätt trolla bort den spegelbilden!

Filtret är väldigt lätt att använda, skruva fast det enkelt på objektivet och börja lek! Vrid åt olika håll och lär dig själv hur du kan använda det, det lättaste sättet är att prova sig fram själv.

Jag har sen i vintras tänkt göra denna artikel och har då en bild från då och ett par bilder från denna vår (2013)

Såhär blev resultaten:


Utan CPL-filter


Med CPL-filter


Utan CPL-filter

Med CPL-filter

 


Utan CPL-filter


Med CPL-filter

 

Utan CPL-filter


Med CPL-filter

Man kanske inte riktigt tror det när någon berättar om det, det låter ju ganska magiskt och otroligt, men när man testar det själv och ser med och utan filter-bilder så tycker man det är underbart och bra!

Sen orkar man inte alltid sätta sig och göra bilder ljusare/mörkare i photoshop eller liknande, då är filtret till bra användning eftersom man med filtret kan mörka ner bilden och så vidare.

Jag kan starkt rekommendera filtret! Det är helt enkelt underbart och absolut prisvärt.

Av Jessica Widh

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *