Claudias Starfilter

På julafton så fick jag ett starfilter 8x i julklapp som jag är supernöjd över. Jag har använt det flitigt och det har blivit förvånadsväckande bra resultat.


Starfiltren är väldigt billiga men gör stor skillnad i bilden. Du kanske inte har någon inspiration kvar alls men du ändå vill gå ut och fota. Med starfilter kan du ta ett kort på en vanlig lampa, sol eller vad som helst som lyser utan att det blir tråkigt. Det är det som är så bra, för med starfilter så blir det som en helt ny och inspirerande bild du får med dig hem i kameran.

Filtret funkar alldeles utmärkt mitt i natten men också mitt på dagen i starkt solljus. Filtret skruvar du enkelt fast på kameralinsen. När man använder filtret tycker jag inte att det finns några svårigheter, det är lika enkelt som att fota utan filter. Filtret passar till både proffs och nybörjare. Nybörjare kan använda det för att göra bilderna mer kreativa, likaså kan proffs det. Filtret passar till alla, oavsett ålder, hur bra du är på att fota eller vad du vill fota. Dem finns i 3 olika styrkor: 4 , 6 och 8 . Om du te.x har ett filter med 8 så blir det 8 strålar/punkter i varje lampa.  Stjärnorna i filtret blir till av ett rutigt mönster i filtret. Se bilderna under.


Utan starfilter


Med starfilter

Av Claudia Damgaard

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *