Caroline’s Soft-focus filter

Jag hade länge varit intresserad av ett soft focus filter men innan jag bestämde mig för att köpa ett så lånade jag ett av en kompis som själv inte gillade det speciellt mycket.
Förväntningarna på filtret var inte så höga, men det gjorde jobbet som jag hade tänkt mig.

Filtret gör speciellt att huden ser lenare ut och att den får en finare lyster, stora porer försvinner, rynkornas synlighet minskas och huden får verkligen den softade känsla som de flesta försöker få fram i redigeringen. Bilder tagna med ett soft focus filter får även en lite ”drömsk” känsla. Det passar jättebra till porträttfotografering och när man vill ta drömlika bilder med lite ”dimmig” effekt!

Den kritik jag hört är att skärpan försvinner, och visst lite skärpa försvinner men inte så pass mycket att det stör. Om du, som jag inte vill sitta och redigera ansiktet i evigheter så rekommenderar jag verkligen detta filter.

Av: Caroline Dahlén.

 

Flera artiklar av Caroline.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *