Birgitta’s 2x Close-up +4 Filter

Har länge varit intresserad av ett makroobjektiv men dom kostar ju en hel del…Så en dag när jag surfade runt lite hamnade jag på en fotoblogg där dom rekommenderade ett close-up +4 filter som ett bra och framförallt billigt alternativ till makroobjektivet.
Filtret skulle då finnas hos kamda.se.
Sagt och gjort! Klickade på länken och skapade ett konto. 

Trodde egentligen inte så mycket på att dessa filter skulle vara så mycket att ha, men jag beställde ett i alla fall.
Måste säga att jag blev mycket positivt överaskad!
Det blev ju riktigt bra makrobilder!
Gick ett steg längre och beställde ett till +4 filter, för jag hade hört att det gick bra att skruva på ett till filter ovanpå det andra.

Nu fick jag då close-up +8 plötsligt och  ännu närmare kom jag då mina blommor och insekter!
Jag rekommenderar verkligen dessa närbildsfilter.

Här tre bilder av en höstlik blomma på min björkspirea..

 

Av: Birgitta.

Alla artiklar av Birgitta.

 

 

 

 

7 comments

  1. Hm, att jag inte tänkte på det innan jag köpte mitt macro, som kostade 9000 kr. (Nikons AF-S Micro Nikkor 105 mm. 1:2.8 mm. G ED) Jag tänkte på en annan fördel med dessa filter, att man slipper byta objektiv så ofta.

  2. Det verkar ju himla smart! Tänkte genast beställa, men jag vet inte vilken storlek jag ska ha. På min Nikon D60 står inte vilket mm mått det är (som på Canonbilden i din länk). Det enda jag hittar är 18-55, men det säger väl inte så mycket?

  3. Förresten, precis jag hade skickat detta råkade jag titta på baksidan av mitt linsskydd. Där står det 52 mm, så nu är problemet löst =)

  4. Åhhh…..tackar för tipset 😀 jag blev så till mig att jag skickade efter en Close-Up+10 på direkten….hihi…nu är det bara att vänta.
    Kramz

  5. Åååååååh, vilken tur jag hittade dig! Har precis varit inne på sidan och beställt ett par!
    Tack, tack, tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *