När kan man använda star-filter?

kamda.se finns det massvis utav olika filter till kameran att välja mellan, så jag hade helt klart beslutsångest när jag skulle bestämma mig för ett. Efter lite om och men fastnade jag för starfiltret, effekten som det skulle ge lät riktigt häftigt. Nu har jag provat på filtret och jag är mer än nöjd! Litet och bra att ha med i kameraväskan när som helst då man vill att vissa av sina bilder ska få ett extra sting.

8x starfilter
8x starfilter

Jag fick hem Star x8 (finns även x4 och x6) vilket ger 8 strålar vid en ljuspunkt. Tänk på att det finns olika storlekar på filterna så de ska passa just ditt objektiv. I mitt fall beställde jag 77mm (passar på mitt objektiv Canon EF 24-70mm f/2.8L USM). För att få reda på vilken storlek man ska beställa kan man söka på objektivet på google där den hänvisar till sidor med mer information om objektivet.

Utan och mer starfilter
Utan och mer starfilter

Starfiltret får man bäst användning av nattetid då t.ex. gatulampor, ljus m.m sticker ut som ljuspunkter i mörkret och bildar stjärneffekten. Men för att visa att det inte bara är till användning nattetid tog jag kort på solen, en helt vanlig sommardag klockan 14.00. Solen jag tog kort på fick 8 strålar då jag använde just filtret Star x8. Filtret är jätteenkelt att montera och ta av objektivet.

Av: Isabella Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *