Kom närmare med Annie’s Close Up Filter

Kom närmare…

Jag har aldrig testat ett renodlat makroobjektiv. Jag har makro på min telezoom men använder det sällan, tycker inte att det gör någon större skillnad… Men jag har velat prova att komma riktigt nära motivet, men att slänga ut tusenlappar på ett makroobjektiv bara för att prova? Nej det vill inte jag göra i alla fall.

Jag köpte då ett close-up filter. De fungerar som ett förstoringsglas. Mitt är +4 vilket betyder att det förstorar fyra gånger.
Det finns enda upp till +10 och jag har blivit lite nyfiken på att testa det… Men nu har jag som jag skrev ett +4 filter.

Effekterna som blir utav filtret är att man kommer närmare, dessutom blir skärpedjupet kortare och bakgrunden blir suddigare vilket framhäver motivet ännu lite till. Se nytagna exempel nedan: 

 

 

 


Alltså: Vill du prova på att ta närbilder på saker? Komma riktigt riktigt nära motivet utan att lägga ner tusenlappar på ett makroobjektiv? Vill du få reda på om nätbilder är någonting för dig? Då tycker jag att du kan prova med ett close-up filter.


Av: Annie Fredriksson.
Alla artiklar av Annie.

One comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *