Jämförelse mellan close-up-filter

Hur mycket skiljer sig verkligen de olika close-up-filtrena från varandra? Det är dock ganska svårt att jämföra de olika filtrena då man måste gå närmare motivet beroende på vilken styrka det har för att få bilden skarp. När jag gjorde denna jämförelse använde jag ett stativ till de första bilderna, men när jag kom till close-upfiltret med styrkan +3 var jag tvungen att gå närmare och då gick det inte längre att använda något stativ utan fick ta resterande bilder på fri hand. Alltså måste du gå mycket närmre ditt motiv med ett close-up med styrka +10 än vad du måste med ett close-up med styrka +2 för att få din bild skarp.

Utan något filter alls


Med close-up +1


Med close-up +2


Med close-up +3


Med close-up +4


Med close-up +10


Där ser man ganska tydliga skillnader mellan de olika close-up-filtren och man får helt enkelt välja efter sitt eget behov.

Av: Malin Wallberg
www.mwphotos.se
www.lillaskrollan.blogg.se

3 comments

 1. Jag måste bara slänga in en fråga då jag själv just köpt +1,+2,+4,+10. Finns det tex +20? Jag hittar ”bara” upp till +10.
  Mvh Sanna

 2. Det högsta jag har hittat är +10.
  För att få en större förstoring kan du till ex. använda 1st +10 och 1st +4.
  Desto högre förstoring desto svårare att fokusera.
  // Magnus

 3. Det finns 20x extreme macro på ebay mm bara söka på ”extreme macro” så kommer det fram.

  Jag har ”råkat” köpt runt 30 filter från ebay, däribland ett 20x extreme macro filter som borde dimpa ner i lådan i veckan 🙂

  Skriver ett inlägg och bilder när jag har fått samt provat filtret.

  Och har någon försökt använda macrofilter tillsammans med macrotuber?

  MVH Andreas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *