Close Up Filter ger ditt objektiv macro liknande egenskaper

För dig som inte känner för att spendera en massa tusenlappar på ett bra macro objektiv så har jag nu hittat en lösning som duger gott och väl. Close up filter ger nämligen ditt objektiv macro liknande egenskaper, kort skärpedjup & längre brännvidd adderas nämligen när man sätter filtret på kameran, i alla fall upplever jag det så.

CloseUpFilter""

Som ni ser på exemplen ovan så blir bilderna aningen inzoomade och skärpedjupet kortare, man får alltså med fler detaljer och det blir lättare att fokusera på ett visst område. Jag tycker att detta kan liknas med ett budget macro, ingen mening att köpa ett budget macro för det blir ungefär samma sak medans ett close up filter förvandlar ditt objektiv till ett macro för strax under hundralappen, prisvärt och något jag starkt rekommenderar. På väldigt kort tid har det blivit ett måste för min närbildsfotografering. Man kan säga att ett close up filter är som ett förstoringsglas som du placerar på din lins.
Mitt close up filter kommer från Kamda.se.

Av: Rebecca.

Fler artiklar av Rebecca.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *